BACK to GOLF

Play Video

Back to Golf in Breda en Rijsbergen

Speelt u golf, maar heeft u last van knie, heup, elleboog, schouder of rug bij het maken van de swing? Of erger, dwingen de lichamelijke klachten u te stoppen met golfen? Raadpleeg dan een fysiotherapeut van In-Motion met Back to Golf-licentie.

Golfen met lichamelijke klachten

Golfen is voor steeds meer mensen een fijne manier om te sporten en te ontspannen. De swing is een hele specifieke beweging. Een pijnlijke elleboog of schouder hinderen het maken van de swing. Ook knie-, rug-  of heupklachten kunnen het golfen in de weg staan. Met de juiste behandeling en het aanleren van een aangepaste golfswing kunnen veel golfers met klachten toch blijven golfen.

Wat zijn de oorzaken van golfblessures?

Onregelmatigheden in de swing en swingfouten kunnen verminderde golfprestaties of blessures geven. Veel voorkomende oorzaken van golfblessures zijn:

  • verkorte spieren
  • stijve gewrichten
  • slechte balans
  • onevenwichtige spierspanning
  • gebrek aan souplesse
  • te hard willen slaan

Wat is Back to Golf?

De BACK to GOLF cursus is een cursus voor fysiotherapeuten. De cursus is ontwikkeld door manueel therapeut en orthopedisch klinisch specialist H.J. ‘Bud’ Ferrante. Hij werkt als fitness-adviseur met professionele golfers. Onder meer tijdens de PGA-tours in de USA.

Fysiotherapeuten leren tijdens de Back to Golf-cursus wat het effect is van de swing op het lichaam. De cursus besteedt ook aandacht aan het behandelen van specifieke golfblessures.

Wat kan een fysiotherapeut met golfblessures?

Een fysiotherapeut met Back to Golf-licentie is in staat om de golfer met zijn of haar golfswing te analyseren, te behandelen en te begeleiden bij mogelijke klachten.

In-Motion Back to Golf fysiotherapie en Turfvaert Rijsbergen

De fysiotherapeuten Carlo Foesenek, Leon ’t Hooft en Niels Jansbeken spelen golf bij de Turfvaert. Ook onze oud-collega Jan Martens is daar wekelijks aanwezig. De praktijk heeft een Back to Golf-licentie. Op afspraak is een consult op de golfclub mogelijk. Hier vindt het onderzoek naar de oorzaak van de klachten plaats en ontvangt de golfer een (behandel)advies. Indien er fysiotherapeutische behandeling nodig is vindt deze plaats bij de eigen fysiotherapeut of op een van de In-Motion vestigingen.

Bent u golfer, maar speelt u niet bij de Turfvaert? Neem dan contact op met de vestiging van In-Motion in Breda. T: 076 – 5218 913.

Back to Golf bij In-Motion Fysiotherapie in Breda (Princenhage, Heuvel) en in Hoeven