Fysiotherapie bij COPD

Bent u wel eens benauwd als u zich inspant? Vermijdt u soms inspanningen om hoestbuien te voorkomen? Dat is jammer, want juist als u chronische bronchitis of longemfyseem heeft (Chronic Obstructive Pulmonary Disease: COPD), dan is het juist beter om te bewegen. Dit voorkomt dat uw klachten verergeren. Bij ons kunt u onder begeleiding van een fysiotherapeut op verantwoorde wijze een oefenprogramma volgen om de gevolgen van COPD op te vangen en tegen te gaan. In-Motion is aangesloten bij ‘COPD ketenzorg West Brabant’. Dit is een samenwerkingsverband dat door longartsen van het Amphia ziekenhuis mede is opgezet.

Voor wie is COPD-therapie bestemd?

COPD-therapie is geschikt voor iedereen die COPD-klachten heeft en wil leren om zich dagelijks te bewegen en te blijven bewegen. Het verbetert uw gezondheid en voorkomt dat uw benauwdheidsklachten erger worden.

Wat is COPD-therapie?

COPD-therapie is een oefenprogramma voor mensen, dat in groepsverband plaatsvindt. U sport vaak met mensen die vergelijkbare klachten hebben. Door de training zullen dagelijkse activiteiten weer gemakkelijker voor u worden. U verbetert uw conditie, kracht en coördinatie. Bovendien kunt u ervaringen uitwisselen met andere sporters.

Voor welke klachten is COPD-therapie geschikt?

Lichaamsbeweging zorgt altijd voor positieve effecten op het lichaam. De kortademigheid door COPD zorgen vaak voor vermindering van uw conditie en de spierkracht. Door op een passende manier onder deskundige begeleiding te bewegen, zult u zich beter voelen. Het verbetert uw zelfredzaamheid in huis en op het werk en brengt u in contact met anderen.

COPD-therapie bij In-Motion Fysiotherapie in Breda (Princenhage, Heuvel) en in Hoeven

Contact

Uw behandelaar: Leon ’t Hooft, Fonny de Kanter, en Esther Wilders-van Maldegem en en Dylan van Gurp.