Fysiotherapie bij hartfalen

Hebt u last van hartfalen, ook wel decompensatio cordis genoemd? Hebt u last van zuurstoftekort? Waardoor u snel kortademig bent, of moeite heeft met inspanningen? Worden uw voeten en enkels snel dik, omdat u vocht vasthoudt? Is dit bekend bij een cardioloog en heeft u het advies gekregen om te revalideren, neem dan deel aan ons oefenprogramma Hartfalen.

Voor wie is fysiotherapie bij hartfalen bestemd?
Als het hart niet meer goed kan pompen, heeft dat allerlei gevolgen. Kortademigheid, opgezette voeten, snel moe zijn. Soms is tijdelijk bedrust nodig. Zodra de situatie stabiel is, is het goed om op een verantwoorde manier te gaan bewegen. Zodat u spieren niet de kans krijgen om te verzwakken en u totale conditie weer toeneemt. U vermoeidheidsklachten nemen af en u slaapt beter.

Wat is fysiotherapie bij hartfalen?
Met ons oefenprogramma beweegt u in een groep onder deskundige begeleiding. U  krijgt een individueel programma van uw fysiotherapeut. Ook levensstijladviezen horen bij de behandeling. U hoeft niet steeds te rusten, maar leert uw activiteiten over de dag te verspreiden en om regelmatig een pauze te nemen.

Voor welke klachten is fysiotherapie bij hartfalen geschikt?
De cardioloog heeft u geadviseerd om fysiotherapie te volgen. Want voor alle aspecten van hartfalen is goed bewegen verstandig. Het vergroot uw uithoudingsvermogen, verbetert de spierkracht en uw kwaliteit van leven. Ook belangrijk is dat u leert om uw angst voor inspanning te overwinnen en om uw grenzen te leren kennen. Door het programma te volgen, kunt u een actieve levensstijl ontwikkelen en behouden.

Fysiotherapie bij hartfalen bij In-Motion Fysiotherapie in Breda (Princenhage, Heuvel) en in Hoeven

Contact

Uw behandelaar: Leon ’t Hooft, Niels JansbekenDylan van Gurp, Monique Verpalen en

Jenny Boekema, .