Echografie in Breda en Hoeven

In-Motion beschikt over moderne digitale apparatuur voor het maken van een echo. Echo diagnostiek is een aanvullend onderzoek dat meer duidelijkheid geeft over onder meer stoornissen van slijmbeurzen, pezen en spieren. Dit worden weke delen genoemd.

Echo 2 def

Wat is echo diagnostiek?

Echo-diagnostiek is een extra, waardevolle manier om een diagnose te stellen. Met behulp van het echo apparaat brengt de fysiotherapeut het probleem exact in beeld. Bijvoorbeeld om vast te stellen of een pees in zijn geheel of gedeeltelijk is gescheurd of alleen is ontstoken. Of om de aanwezigheid van een slijmbeursontsteking te zien. Een echo geeft ook meer inzicht over de afmeting en omvang van de schade.

Echo 1 defWat zijn de voordelen van echo diagnostiek?

Met een echo kan de fysiotherapeut sneller en nauwkeuriger een diagnose stellen. En de juiste behandelmethode kiezen. Tijdens de behandelingen gebruikt de fysiotherapeut het apparaat om visuele feedback te krijgen over de ontwikkeling van de aandoening. Zo nodig past hij het behandelplan aan. In tegenstelling tot röntgenstraling zijn de geluidsgolven bij het maken van echo opnames niet schadelijk voor de gezondheid.

IN-MOTION beschikt over nieuwste generatie echo apparatuur van Alpinion, de eCube7.

Echografie bij In-Motion Fysiotherapie in Breda (Princenhage, Heuvel) en in Hoeven

Contact

Uw behandelaren: Carlo Foesenek en Niels Jansbeken.