Sportrevalidatie

Sportrevalidatie in Breda

Wilt u (eindelijk) van uw sportblessure afkomen? Gaat u liefst zo snel mogelijk weer lopen, fietsen, of het veld op? Zoekt u behandeling en begeleiding die afgestemd is op uw manier van sporten?

Voor wie is sportrevalidatie bestemd?

Als sporten belangrijk voor u is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn zelf sporters en we weten dat u zo snel mogelijk weer op niveau wilt zijn. In-Motion heeft veel ervaring met het behandelen en begeleiden van atletiek-, fiets- en turnblessures. Bovendien hebben we – onder meer – ook verstand van de houding die nodig is voor het serveren, of de juiste swing. Veel mensen komen bij ons voor revalidatie na een operatie, bijvoorbeeld aan de voorste kruisbanden van de knie.

Kortweg behandelen wij drie groepen sporters:

  • Recreatieve en wedstrijdsporters, die een blessure hebben. De behandeling loopt vanaf het blessuremoment tot terugkeer naar het hoogst haalbare niveau. Bovendien is er aandacht voor preventie van de klachten in de toekomst. Ook begeleiden wij sporters zonder blessure die willen werken aan het verbeteren van hun uithoudingsvermogen, kracht of coördinatie.
  • Personen die na een periode van relatieve inactiviteit weer willen gaan sporten. Hier heeft de behandelaar vooral een adviserende rol.
  • Mensen die chronisch ziek zijn, of beperkingen hebben en die optimaal willen bewegen om hun aandoening meer draaglijk te maken. Voor veel aandoeningen link zijn er specifieke behandelmethodes. Wij werken samen met andere professionals (sportartsen, psychologen, longartsen etc.) om de gezondheidssituatie zo goed mogelijk te ondersteunen.
Oefenzaal-bosuballen-Liesbospark-747x1024

Wat is sportrevalidatie?

Sportrevalidatie richt zich vooral op sportblessures en andere klachten die het sporten (tijdelijk) lastig maken. We begeleiden u met het revalideren na een operatie of blessure en geven bovendien advies hoe blessures in de toekomst zijn te voorkomen. U krijgt advies over de aanpak en welke materialen (tape, kleding, schoenen) eventueel kunnen helpen. U kunt bij ons altijd binnen 48 uur terecht.

Voor welke klachten is sportrevalidatie geschikt?

Eigenlijk voor alle sport gerelateerde klachten. We bespreken met u wat er gebeurd is, wat voor sporter u bent en wat uw doelen zijn. U krijgt een lichamelijk onderzoek en eventueel een echo. Daarna wordt samen met u een behandelplan en/of revalidatieschema opgesteld. De exacte behandeling hangt natuurlijk af van uw specifieke situatie. Er is trainingsapparatuur aanwezig in onze eigen fitnessruimte.

Sportrevalidatie bij In-Motion Fysiotherapie in Breda (Princenhage, Heuvel) en in Hoeven

Uw behandelaar: Leon ’t Hooft (Sportrevalidatie ReHaboom), Carlo Foesenek (ALO-CIOS), Niels Jansbeken (ALO).