Echografie / echo diagnostiek

Wat is Echografie?

Echo-diagnostiek is een extra, waardevolle manier om een diagnose te stellen. Met behulp van het echo apparaat brengt de fysiotherapeut het probleem exact in beeld. Bijvoorbeeld om vast te stellen of een pees in zijn geheel of gedeeltelijk is gescheurd of alleen is ontstoken. Of om de aanwezigheid van een slijmbeursontsteking te zien. Een echo geeft ook meer inzicht over de afmeting en omvang van de schade.

Voor wie is Echografie geschikt?

Hoe verloopt het traject?

Met een echo kan de fysiotherapeut sneller en nauwkeuriger een diagnose stellen. En de juiste behandelmethode kiezen. Tijdens de behandelingen gebruikt de fysiotherapeut het apparaat om visuele feedback te krijgen over de ontwikkeling van de aandoening. Zo nodig past hij het behandelplan aan. In tegenstelling tot röntgenstraling zijn de geluidsgolven bij het maken van echo opnames niet schadelijk voor de gezondheid.

IN-MOTION beschikt over nieuwste generatie echo apparatuur van Alpinion, de eCube7.

Wordt Echografie vergoed?

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering conform uw polisvoorwaarden. Raadpleeg de polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.
Met de meeste zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt over rechtstreekse declaratie. Voor meer informatie neemt u contact op met onze praktijk.

Op welke locaties kan ik terecht?