Wat is Fysiotherapie hartfalen?

Met ons oefenprogramma beweegt u in een groep onder deskundige begeleiding. U krijgt een individueel programma van uw fysiotherapeut. Ook levensstijladviezen horen bij de behandeling. U hoeft niet steeds te rusten, maar leert uw activiteiten over de dag te verspreiden en om regelmatig een pauze te nemen.

Voor wie is Fysiotherapie hartfalen geschikt?

Als het hart niet meer goed kan pompen, heeft dat allerlei gevolgen. Kortademigheid, opgezette voeten, snel moe zijn. Soms is tijdelijk bedrust nodig. Zodra de situatie stabiel is, is het goed om op een verantwoorde manier te gaan bewegen. Zodat u spieren niet de kans krijgen om te verzwakken en u totale conditie weer toeneemt. U vermoeidheidsklachten nemen af en u slaapt beter.

De cardioloog heeft u geadviseerd om fysiotherapie te volgen. Want voor alle aspecten van hartfalen is goed bewegen verstandig. Het vergroot uw uithoudingsvermogen, verbetert de spierkracht en uw kwaliteit van leven. Ook belangrijk is dat u leert om uw angst voor inspanning te overwinnen en om uw grenzen te leren kennen. Door het programma te volgen, kunt u een actieve levensstijl ontwikkelen en behouden.

Wordt Fysiotherapie hartfalen vergoed?

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering conform uw polisvoorwaarden. Raadpleeg de polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.
Met de meeste zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt over rechtstreekse declaratie. Voor meer informatie neemt u contact op met onze praktijk.

Op welke locaties kan ik terecht?