Fysiotherapie bij niet aangeboren hersenaandoening

Wat is Fysiotherapie bij NAH?

Niet Aangeboren Hersenletsel kan onder andere ontstaan door een beroerte (CVA), Parkinson, Multipele Sclerose, hersentumor of een ongeluk.

De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel verschillen van persoon tot persoon. Dit heeft te maken met de plaats van de beschadigingen in de hersenen en de ernst van het letsel. Iemand die NAH heeft, zal nooit meer dezelfde vaardigheden hebben als voorheen. Er zullen altijd verborgen of zichtbare restverschijnselen blijven.

Voor wie is Fysiotherapie bij NAH geschikt?

De NAH-Fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met NAH. Zij behandelt de cliënt thuis of in de praktijkruimte.

Hoe verloopt het traject?

De behandeling richt zich op de algemene dagelijkse activiteiten en houdt rekening met de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als emotioneel. De oefentherapie is speciaal ontwikkeld voor cliënten met NAH. Hierdoor is het mogelijk om de voor u best mogelijke prestaties te behalen.

ONZE SPECIALISTEN

Wordt Fysiotherapie bij NAH vergoed?

Bij de meeste neurologische aandoeningen wordt fysiotherapie langdurig vergoed. U kunt zonder verwijzing van de (huis)arts of specialist naar de fysiotherapeut. Enkele zorgverzekeraars verlangen wel een verwijzing. Controleer daarom altijd uw polisvoorwaarden.

Op welke locaties kan ik terecht?