Medical taping concept / kinesiotaping

Wat is Medical taping / kinesiotaping?

Medical Taping Concept is een speciale manier van tapen met elastisch tape die de spieren en gewrichten niet in hun beweging beperkt, maar hun functie ondersteunt. De spieractiviteit helpt hierbij mee aan het herstel van blessures. Door met behulp van de tape de normale weefseldoorbloeding te stimuleren, wordt het natuurlijk herstelproces geactiveerd.

Wat is het effect van Medical Tape?
- gespannen spieren ontspannen
- slappe spieren activeren
- pijndemping
- corrigeren van de lichaamshouding
- ondersteunen van de gewrichten, door: stimuleren van de aansturing
- correcties van de bewegingsrichting
- vergroten van de stabiliteit

Voor wie is Medical taping / kinesiotaping geschikt?

- behandeling bij (sport-)blessures
- houdingscorrecties
- klachten door overbelasting zoals: RSI, tenniselleboog, schouderklachten of achillespeesklachten
- hooikoortsklachten, benauwdheid, C.O.P.D.
- littekens
- oedeem

Hoe verloopt het traject?

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoortsHooikoorts website
De resultaten van de Medical Taping toepassing van CureTape bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort over-reactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Dat zorgt voor een reeks van klachten, zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Wordt Medical taping / kinesiotaping vergoed?

Kosten voor behandeling van hooikoortsklachten door middel van CureTape worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Wij bieden u een pakket aan voor behandeling van hooikoorts door middel van tape. Dit omvat 2 behandelsessies. In de eerste sessie vindt de intake, voorlichting, administratie en eerste maal tapen plaats. De tweede sessie omvat alleen tapen. De kosten van dit pakket bedragen € 49,50. Dit is inclusief de benodigde originele CureTape.

Wilt u meer weten over deze toepassing? Neem gerust contact op met onze praktijk.

Voor meer informatie over Medical Taping, zie: https://www.fysiotape.nl

Op welke locaties kan ik terecht?