Mulligan therapie

Wat is Mulligan therapie?

Mulligan Therapie helpt gewrichten te sporen. Door op een zachte manier de juiste beweging te herhalen (sporen), komt het juiste patroon terug in uw bewegingen. Vaak herstelt het gewricht hierdoor blijvend en verdwijnt de pijn voorgoed.

Voor wie is Mulligan therapie geschikt?

Iedereen verstapt zich wel eens. Een verkeerde beweging is zo gemaakt. Zelfs al is er op een scan niets te zien, toch kunt u er pijn van hebben, soms jarenlang. Mulligan Therapie kan dan vaak de klachten verlichten of zelfs verhelpen.

De therapie is geschikt voor klachten aan bijvoorbeeld de knie, enkel, heup, rug, schouder, arm, pols en hand (samengevat: het bewegingsapparaat). Na een verkeerde beweging spoort een gewricht niet meer goed. Door begeleid oefenen kan het juiste patroon teruggevonden worden. De fysiotherapeut beoordeelt of er bij u sprake is van een sporingsprobleem en of Mulligan Therapie hierbij kan helpen.

Hoe verloopt het traject?

Bij deze vorm van therapie, bestaat de behandeling uit rustige mobilisaties van de gewrichten. Dit is pijnloos en zorgt direct voor meer beweeglijkheid.

ONZE SPECIALISTEN

Wordt Mulligan therapie vergoed?

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering conform uw polisvoorwaarden. Raadpleeg de polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.
Met de meeste zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt over rechtstreekse declaratie. Voor meer informatie neemt u contact op met onze praktijk.

Op welke locaties kan ik terecht?