Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Wat is Cesar/Mensendieck?

Wanneer de oorzaak van de pijn te maken heeft met uw manier van bewegen of uw houding. Ook wanneer u preventief wil werken aan een betere houding kunt u terecht bij de oefentherapeut. Anders geformuleerd; bij een verband tussen de pijnklacht en een houding/beweging tijdens een activiteit in uw dagelijks leven. Enkele opmerkingen/vragen die we regelmatig tegen komen in de praktijk:

“De pijn neemt langzaam toe gedurende de dag als ik werk achter mijn computer”
“Als ik mijn dochtertje optil van een paar maanden schiet het direct in mijn rug”
“Hoe kan ik op de lange termijn voorkomen dat mijn rug net zo gebogen is als die van mijn vader?”
“Waarom heb ik altijd last van mijn schenen na het hardlopen?”
“Na het sprinten krijg ik mijn ademhaling maar moeilijk terug onder controle.”

Voor wie is Cesar/Mensendieck geschikt?

Wanneer de oorzaak van de pijn te maken heeft met uw manier van bewegen of uw houding. Ook wanneer u preventief wil werken aan een betere houding kunt u terecht bij de oefentherapeut. Anders geformuleerd; bij een verband tussen de pijnklacht en een houding/beweging tijdens een activiteit in uw dagelijks leven.

Hoe verloopt het traject?

De oefentherapeut Cesar/Mensendieck is specialist in houding en beweging. Wij kijken naar het verband tussen klacht, lichaamshouding en beweeggewoontes. Daarna stellen we een individueel behandelplan samen. Zo leert u hoe u zelf de klachten kan verminderen, opheffen of voorkomen. Met behulp van oefeningen op maat voor in het dagelijkse leven, leert u anders en beter bewegen en krijgt u een gezonder beweeggedrag.

Miranda van Es verzorgt deze therapie in Prinsenbeek of aan huis.

Cesartherapie Prinsenbeek

Wordt Cesar/Mensendieck vergoed?

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering conform uw polisvoorwaarden. Raadpleeg de polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.
Met alle zorgverzekeraars zijn afspraken over rechtstreekse declaratie. Hebt u geen aanvullende verzekering dan kunt u hier meer informatie vinden.

Op welke locaties kan ik terecht?

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).