Psychologie

Wat is Psychologie?

Praten over onze gevoelens is niet gemakkelijk. We vinden het eng, spannend of schamen ons. Daarom is het belangrijk dat wat we onderling bespreken ook onderling blijft! Het niet stilstaan en uiten van gevoelens leidt tot verergering van klachten.

Voor wie is Psychologie geschikt?

Naast recente ervaringen, kunnen ook ervaringen uit het verleden klachten veroorzaken. Ook onze aanleg speelt een rol in de soort en de omvang van de klachten. Sommige mensen krijgen meer lichamelijke klachten, terwijl anderen merken dat ze zich vaker onzeker, angstig of depressief voelen. Ook combinaties komen voor. Uw lichaam en uw geest werken nauw samen en beïnvloeden elkaar. Daarom is het zo mooi dat we binnen In-Motion aandacht hebben voor de mens als geheel.

Hoe verloopt het traject?

Dennis Prinsen werkt als GZ- en eerstelijnspsycholoog in paramedisch centrum In-Motion. Hij is op alle dagen aanwezig, inclusief op maandag- en woensdagavond. Donderdagmiddag is Dennis afwezig. Als psycholoog is Dennis werkzaam in de Generalistische basis GGZ. Samen met de Praktijkondersteuner van de huisarts (POH GGZ) verzorgt hij de psychologische hulp voor mensen die klachten hebben die niet te complex of risicovol zijn. Als er heel veel meer speelt, of als er sprake is van levensgevaar, dan is er de Gespecialiseerde GGZ (GGGZ).

Verwijzing en vergoeding
U kunt rechtstreeks een afspraak maken via mijn telefoonnummer (06) 19879798 of per mail: dennis@in-motionbreda.nl. In-Motion is ook via het centrale telefoonnummer te bereiken: 076-5218913.

Als u vragen hebt, bel dan gerust! – hulp is altijd in de buurt –

Meer informatie kunt u lezen op www.prinsenpsychologie.nl

ONZE SPECIALISTEN

Wordt Psychologie vergoed?

Er zijn contracten met de meeste zorgverzekeraars en de praktijk is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP; www.psynip.nl) en de Landelijke Vereniging voor Psychologen (LVVP; www.lvvp.nl).

Op welke locaties kan ik terecht?